Utstillinger

"Luft & Is" i Fotografiens Hus

Det var fin åpning torsdag 29. november kl 18:00 med musikk av David Harrison.

Fotografiens Hus ligger i Rådhusgt 20 og er huset for alle de store norske fotografforbundene. Utstillinger velges ut av en fagjury som legger vekt på fotografiske kvaliteter og originalitet.


Geir Hareide Andersen (f. 1960) fra Rælingen stiller ut fotoinstallasjoner med fotografier av luftbobler i is. Motivene er valgt for at betrakterne skal forundres over og stimuleres til å betrakte sine egne omgivelser på nye måter. Hensikten er oppnådd hvis noen av betrakterne senere legger seg på kne for å studere noe de ellers ikke ville ha studert. Han har tidligere vist en utstilling med tema rust som på samme måte viser at det vakre finnes overalt rundt oss.

Motivene er dels fotografert i naturen, dels innendørs, og er makrofotografier med ulike forstørrelser. De er tatt kun belyst med lommelykter i mørke, og for noen av motivene er det plassert fargede elementer i bakgrunnen for å gi fargespill. Fotografiene er satt sammen parvis med matchede motiver i egendesignede og egenproduserte rammer/installasjoner i tre, glass, pleksiglass, stål og stein, og med innebygget belysning. Belysningen er essensiell for bildene fordi den gjenskaper inntrykket som de punktbelyste motivene hadde under fotograferingen og som ”flate” forstørrelser ikke kan gjengi i vanlig rombelysning. Fotografiene ”svever” i rammene fordi det er brukt glass både foran og bak bildene og med pleksiglass som passe-partout.


Et utvalg bilder fra utstillingen:

Blues I

Ups and Downs I

Christmas II

Ice Warm II

Knokler II

Conception II

Sniffer ITilbake
Send link som e-post
Utskriftsvennlig side